Aktivan vikend na Dravi

U sklopu projekta „Budimo spremni“, ove subote(13.05.2023)  je odrađena pokazna vježba zajedno sa Gradskim društvom crvenog križa Varaždin na Dravi. Scenarij vježbe uključivao je spašavanje i zbrinjavanje unesrećenih osoba na području koje je pogođeno poplavom. 10 članova HGSS stanice Varaždin je u vježbi demonstriralo potragu, zbrinjavanje unesrećenog te izradu prečnice preko cijelog Dravskog kanala u dužini od 150m. U izradi prečnice korištena je oprema dobivena projektom  – Maestro, Jag i Rescuesender.  Nakon transporta unesrećeni je predan Crvenom križu na daljnju obradu. Na vježbi i projektu je ponovo utvrđena odlična suradnja između GDCK Varaždin i HGSS Stanice Varaždin.

Pročitajte više na članku naših partnera u projektu: 

Održana zajednička vježba GDCK Varaždin i HGSS Stanice Varaždin „Spremni za poplavu 2023.“ u sklopu projekta Budimo spremni – GDCK Varaždin (gdck-varazdin.hr)

Drugi dan vikenda, u nedjelju 14.05.2023 na Dravi, održano je natjecanje u veslanju u organizaciji KKK Varteks. Na prvenstvu Hrvatske u slalomu sudjelovalo je 50-ak posada. Utrku je osiguravalo 4 člana HGSS stanice Varaždin sa aluminijskim plovilom. Potrebe za intervencijom nije bilo te su svi natjecatelji uspješno završili slalom unatoč lošem vremenu. Čestitamo svim natjecateljima te osvajačima medalja