Dva dežurstva u istom danu

Nedjelju prije Prvog maja članovi HGSS Stanice Varaždin proveli su izuzetno aktivno. Na domaćem terenu istovremeno se održavalo nekoliko natjecanja koja smo pokrili dežurstvom naših članova.

Već u 6:00 startalo je Prvenstvo Hrvatske u trail trčanju, na dionici od 85km koja je priječila veći dio Ivanščice i vraćala se istim putem. U 9:00 startala je sad već klasična utrka Ivanec–Novi Marof, maratonska distanca trail trčanja, a brzo iza nje i kraće dionice iste utrke. Na području Ivanščice imali smo oko 200 trkača koji su se istovremeno kretali u više smjerova.

U 11:00 sati startalo je i natjecanje u brdskom biciklizmu XCM Bodlja. Trasa utrke bila je na poznatom terenu od XC staze u Beretincu, po šumama oko Briške sve do Završja Podbelskog i natrag.

Svi događaji prošli su bez većih intervencija — pokoji gležanj ili malaksalost, ali natjecatelji su bili dobro pripremljeni za odabrane dionice i za teren kojim su se kretali.

Ono što želimo istaknuti je da su nepoznati počinitelji na jednom važnom raskršću na Ivanščici namjerno promijenili oznake trase utrke. Pukom srećom su članovi Stanice naišli na to mjesto upravo u trenutku kad su prvi trkači pristizali, te su u koordinaciji s organizatorom utrke (AK Varaždin) popravili oznake.

Ako primijetite ovakve šaljivce kako mijenjaju trasu utrke na svoju ruku, prijavite ih organizatoru utrke!

Budući da blato i vlaga od cjelonoćne kiše, kao ni sunce koje je upržilo popodne nisu nikome olakšali zadatak, svim natjecateljima čestitamo na rezultatima!

Fotografije: BBK ASI, AK VARAŽDIN