Aktivan vikend za stanicu Varaždin.

Proteklog vikenda stanica Varaždin pokrivala je 2 dežurstva i sudjelovala na 2 vježbe općinskih stožera civilne zaštite.

Prva aktivnost koja je počela u petak i na kojoj je sudjelovalo 10 spašavatelja bila je utrka 24 sata Ivanščice. Cilj utrke je što više puta doći od vrha Ivanščice i natrag putem po izboru. Većina natjecatelja koristila je najkraću stazu Konj kojom se najbolji sudionik trke uspeo 18 puta i time postavio novi rekord trke. Treba napomenuti da jednim usponom savladavate šestotinjak visinskih metara! Svaka čast svim natjecateljima! Osim dvije sitne, potrebe za ozbiljnijom intervencijom na sreću nije bilo.
Ide li 19 puta? Saznajmo sljedeće godine na ovoj tradicionalno odlično organiziranoj manifestaciji.

U subotu su 3 spašavatelja sudjelovala na vježbi stožera općine Sveti Đurđ na kojoj su sudionici pokazali spremnost spašavanja iz objekata pogođenih jakim potresom.
Na povratku s vježbe spašavatelji su naišli na biciklističku nesreću gdje su unesrećenoj osobi pružili prvu pomoć usred prijeloma ključne kosti.

Nedjelja je bila rezervirana za WRC, odnosno svjetsko prvenstvo u reliju koje se održavalo na području Varaždinske županije. WRC predstavlja najvišu razinu svjetskog natjecanja u ovoj sportskoj disciplini, a stanica Varaždin je pokrivala događaj s 8 spašavatelja. Potrebe za intervencijom nije bilo.

Istoga dana 4 spašavatelja sudjelovala su na vježbi stožera općine Trnovec Bartolovečki gdje su sve interventne službe pokazale spremnost reagiranja u slučaju velike poplave.

Nadolazeći vikend bit će pun sličnih aktivnosti, a pošto je prvomajski produženi vikend očekuje se veliki broj izletnika u prirodi.

Planirajte izlete u skladu s vremenom i mogućnostima, a u slučaju potrebe dostupni smo preko 112.