Potraga Donja Poljana

U utorak, 16.3.2021. u jutarnjim satima HGSS Stanica Varaždin primila je poziv za potragu u mjestu Donja Poljana, pokraj Varaždinskih Toplica. Članovi Stanice na teren su izašli malo iza 9:00 sati, te su postavili bazu u prostorijama DVD Donja Poljana, odakle su se koordinirale sve daljnje aktivnosti.

Potraga je punim intenzitetom potraja dva cijela dana, te su u njoj sudjelovali članovi DVD-a Donja Poljana, Varaždinske Toplice, Leskovec, Tuhovec, Martijanec i Čičkovina; policajci iz Novog Marofa, Ludbrega i Interventne policije Varaždin; članovi HGSS-a, koji su teren pretraživali pješke, dronovima i termovizijskom kamerom, na SUP dasci te uz pomoć potražnog psa i njegovog vodiča iz HGSS Stanice Čakovec. Pokriven je teren od 30 kvadratnih kilometara i napravljeno je preko 1200 km tragova.
 
Potraga je nakon ovih aktivnosti svedena na traganje smanjenim intenzitetom, tj. stavljena je na čekanje do sljedeće dojave s konkretnim informacijama. Nažalost, nekoliko dana kasnije pronađeno je tijelo u rijeci Bednji, a obdukcija je potvrdila da se radi upravo o osobi za kojom se tragalo. Obitelji i prijateljima preminule ovim putem izražavamo iskrenu sućut.