HGSS logo

HGSS stanica
Varaždin

Predstavljanje HGSS-a i Potražnih Pasa

Cover Image for Predstavljanje HGSS-a i Potražnih Pasa

Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja posjetili su Osnovnu školu Gornji Kneginec kako bismo učenicima približili naš rad, opremu i potražne pse koji nam pomažu u potragama i spašavanjima. Ovaj posjet bio je osmišljen kako bi djeca iz prve ruke naučila o važnosti sigurnosti u prirodi te upoznala s radom HGSS-a, koji svakodnevno brine o sigurnosti građana i turista.

Kroz zanimljive prezentacije i praktične demonstracije, pokazali smo djeci kako se koriste razne vrste opreme, poput užadi, nosila i GPS uređaja, ali i kako se treniraju potražni psi koji su neizostavan dio našeg tima. Djeca su imala priliku upoznati naše četveronožne kolege, uživati u njihovim vještinama te saznati kako pomažu u pronalaženju nestalih osoba.

Ovim putem želimo se posebno zahvaliti našim kolegama iz HGSS Stanice Čakovec koji su sudjelovali u prezentaciji i svojim znanjem i iskustvom dodatno obogatili ovaj događaj. Zajedničkim snagama, uspjeli smo zainteresirati djecu za važnost boravka u prirodi, sigurnosne mjere te im približiti rad HGSS-a kroz interaktivan i edukativan sadržaj.

Hvala i svim učiteljima i djelatnicima Osnovne škole Gornji Kneginec na srdačnoj dobrodošlici i organizaciji događaja. Uvjereni smo da će ovaj posjet ostaviti trajan dojam na djecu i možda jednog dana inspirirati nove članove HGSS-a!

112