HGSS logo

HGSS stanica
Varaždin

Održana stanična stijenska vježba na Ravnoj gori

Cover Image for Održana stanična stijenska vježba na Ravnoj gori

Ovog vikenda članovi HGSS Stanice Varaždin proveli su uspješnu stijensku vježbu na području Ravne gore, u kojoj je sudjelovalo 17 članova. Vježba je bila podijeljena na dva scenarija koji su se izvodili paralelno, a svaki scenarij izveden je dva puta s različitim ulogama, čime je svim sudionicima omogućeno stjecanje raznovrsnog iskustva.

Prvi scenarij simulirao je spašavanje sa sjeverne stijene Ravne gore, visoke 80 metara. Članovi tima uvježbavali su ključne tehnike podizanja i spuštanja unesrećenog, pri čemu su koristili već postojeća sidrišta.

Drugi scenarij odvijao se na višedužinskom smjeru "Brid", koji se proteže na dvije dužine i visine je 70 metara. U ovom dijelu vježbe, tim je pristupao unesrećenom penjući se s potrebnom opremom, pri čemu je bilo potrebno dodatno bušenje sidrišta kako bi se osigurala sigurna točka za spašavanje. Nakon dolaska do unesrećenog, nastavili su s vježbom podizanja i spuštanja, koristeći tehnike spašavanja u realnim uvjetima.

Ova vježba pružila je članovima HGSS Stanice Varaždin priliku da dodatno usavrše svoje vještine i pripreme se za potencijalne stvarne intervencije, uz poseban naglasak na sigurnost i preciznost u složenim stijenskim uvjetima.

112